Over Ons

gktennisacademy-2222-1920x1080-153

Over ons

Tennisschool voor top talent van alle leeftijden

Ons ervaren team van professionele coaches staat klaar om je te begeleiden op jouw tennisreis, of je nu een veelbelovende junior bent of een ervaren senior. Bij ons draait het niet alleen om het perfectioneren van je techniek, maar ook om het stellen van doelen en het nastreven van persoonlijke groei. We geloven dat het stellen van ambitieuze doelen essentieel is voor succes op en buiten de baan.

Coaches

Maak kennis met onze coaches

Ons ervaren team van coaches richt zicht op het verbeteren van jouw tennisvaardigheden. Samen delen zij een passie voor tennis en streven ze ernaar om elke speler te helpen zijn volledige potentieel te bereiken.

Bart

Bart De Gier is geboren in 1983 en begon op 6-jarige leeftijd met tennissen. Wanneer hij niet op de baan stond, schoof hij alle tafels in huis opzij en ging tegen de muur tennissen. Zijn passie was geboren. Tennis is nog steeds zijn passie, dat merk je als hij op de baan staat.

Als speler heeft hij het hele bondstraject doorlopen tot en met Jong Oranje. Deelname aan Wimbledon en Roland Garros zijn zijn hoogtepunten bij de junioren. Bij de senioren is hij 2e geworden op het Nederlands Kampioenschap en meermaals Nederlands kampioen mixed dubbel en dubbel.

Als trainer gelooft hij in de samenwerking tussen speler en trainer. Het opbouwen van een band en het vertrouwen in elkaar speelt een grote rol om het beste uit de speler te halen.

Michel

Michel begon in 2010 met het coachen en trainen van spelers. Als voormalig speler heeft hij indrukwekkende prestaties behaald, met een ranking van nr. 229 op de ATP enkelranglijst en nr. 320 op de ATP dubbelranglijst. Zijn overwinning in de Masters en zijn selectie voor het Davis Cup-team zijn onbetwiste hoogtepunten.

Cindy

Cindy begon op 8-jarige leeftijd haar tennisreis bij de toenmalige tennisschool De Kloek, tegenwoordig bekend als De Gier, Koning en Van Gelderen Tennis Academy. Ze groeide uit tot een van de toppers van de academy. Door blessures stopte Cindy met professioneel tennis toen ze op haar hoogtepunt stond, als een van de beste 130 WTA-speelsters ter wereld.

Sinds 2021 traint Cindy voor GK Tennis Academy. Als de nieuwste aanwinst van de academy combineert ze verse trainingsmethoden met een schat aan ervaring op het hoogste niveau van het tennis.

Eddo

Eddo begon zijn loopbaan als trainer in 1982. Hij heeft zich voornamelijk toegelegd op het trainen van de jongste jeugd als selectietrainer. Door de jaren heen heeft hij tientallen latere Nederlandse kampioenen onder zijn hoede gehad. Met zijn uitgebreide ervaring op de baan is Eddo een van de meest ervaren trainers in het vakgebied.

Visie in de academy

Alles over Training in de academy

We werken op een manier die gericht is op het verbeteren van elke speler. Ontdek hoe we jonge talenten helpen om echte toptennisspelers te worden.

Bij de jongste jeugd, 6 tot 8 jaar, wordt voornamelijk op coördinatieve vaardigheden getraind. Deze trainingsfase wordt door ons de fundamentele fase genoemd.

Nadruk ligt op het algemeen ontwikkelen van de zintuiglijke vaardigheden als zien, horen en voelen en motorische vaardigheden als lopen, springen, gooien, vangen en balanceren. Het geheel wordt aangeboden in een jaarprogramma met een specifieke trainingsperiodisering in algemene coördinatie vaardigheden ten behoeve van ontwikkeling van hun tennisspel.

De tennisopleiding richt zich vanaf 9 jaar op vooral technische/tactische training. Dit betekent dat bewegingsscholing, coördinatietraining, voetenwerk en slagtechnische training centraal staan om te ontwikkelen naar aanleiding van tactische doelen.

Belangrijke factoren als warming-up, conditietraining, periodiseren, rusten en mentale begeleiding doen hier hun intrede. In deze fase wordt toegewerkt naar 3x trainen per week, waardoor de mogelijkheid gecreëerd wordt om maximaal door te groeien in de daarop volgende trainingsfase.

Vanaf 13/14 jaar wordt er geduldig gewerkt aan biomechanische verfijning. Van 14 tot 17 jaar moeten de algemeen technische vaardigheden zijn ontwikkeld en in zoveel mogelijk verschillende situaties worden toegepast. We zijn dan in de derde trainingsfase, de ontwikkeling tot wedstrijdspeler.

De spelers en speelsters worden zich bewust van aspecten die invloed hebben op presteren. Ontwikkeling richting het specifieke wedstrijdtennis wordt doorgezet. Conditie en krachttraining, wedstrijdanalyses, biomechanische en strategische ontwikkeling staan centraal.

Training zal specifiek en frequenter gaan plaatsvinden. Er wordt gewerkt aan individuele beperkingen maar ook aan de ontwikkeling van wapens. Doordat wedstrijden op een steeds hoger niveau gespeeld worden, neemt de invloed van periodisering en het toewerken naar piekperioden nadrukkelijke vormen aan. In deze fase wordt toegewerkt naar 4x/5x trainen per week.

Er kan nu een overgang worden gemaakt naar persoonlijke ontwikkeling van het tennisspel. Er wordt geleidelijk een overgang gemaakt naar het seniorentennis. Wanneer deze stap na, de middelbare school (17/18 jaar) definitief is en beslissingen van fulltime of bijna fulltime tennis kunnen worden genomen, zal de ontwikkeling van het speltype aan de hand van mentale eigenschappen een steeds grotere rol van betekenis spelen.

In deze fase van prestatief tennis gaat het om het behalen van resultaten. In de vierde trainingsfase waarin spelers en speelsters zich op dat moment bevinden wordt dan ook simpelweg getraind om te winnen. Deze fase is in feite een afronding van het ontwikkelingsplan tot het individueel hoogst haalbare spelniveau van iedere speler of speelster.

Het speltype van de speler zal zich steeds duidelijker profileren. In alle trainingsfases blijft plezier in het ’werken aan’ voorop staan om motivatie te behouden.

Bij de diverse trainingsgroepen vloeien de leeftijden in elkaar over. Er is geen abrupte scheiding op basis van leeftijd en of trainingsfasen. We selecteren zoveel mogelijk op basis van tennisniveau, mentaliteit, motivatie en sociale omgang. Tennisniveau is natuurlijk van groot belang om de trainbaarheid van de groepen te waarborgen. De manier waarop de spelers vooruitgang proberen te bereiken, mentaliteit, is van groot belang in de selectieprocedure van de tennisschool.

Mentaliteit bepaalt uiteindelijk de mate van vooruitgang. Motivatie is een vanzelfsprekende factor bij spelers met ambitie. Motivatie dient niet door de trainers te worden benadrukt, wel zorgen de trainers ervoor dat de gemotiveerde spelers met plezier blijven trainen. Sociale omgang is de derde factor die van invloed kan zijn bij het samenstellen van trainingsgroepen. In de groepstraining is de omgang met de andere spelers van grote waarde om samen sterker en beter te worden.

De GK Tennisacademy bemoeit zich niet met de opvoeding van de speler, echter gelden in de trainingen en wedstrijden wel onze (sport)normen en waarden.

In de trainingspakketten worden tennis, conditie, kracht en specifieke trainingen aangeboden. Per leeftijd verandert de situatie en trainbaarheid van diverse onderdelen.

Tennistraining

Bij de tennistraining wordt bij alle selecties uitgegaan van een trainingscyclus van 40 weken groepstraining. Dit houdt in: 24 weken trainingsweken in de winter, 12 trainingsweken in de zomer en 4 weken zelfstandig trainen tijdens kerst (2x) , krokus (1x) en de voorjaars (1x) vakantie. Het hele seizoen wordt getraind. De
trainingstijden van winter naar zomer veranderen niet. Tijdens de zomervakantie geldt een aangepast schema. In de maand augustus t/m 2e week september is er geen georganiseerde groepstraining.

In de onderbouw trainingspakketten voor de jongere spelers (tot middelbare school 12 jaar) wordt uitgegaan van tennistrainingen van 1½ uur. In het Toptennis pakket wordt uitgegaan van tennistrainingen van 2½ uur. Fulltime trainingswensen worden op aanvraag besproken en per persoon afgestemd in combinatie met studie of andere organisaties. De privé-trainer kan onafhankelijk worden gekozen. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van de speler dat de privé-trainer bereid is om informatie te delen over de speler.

Conditietraining

In de tennis trainingspakketten worden tevens conditietrainingen aangeboden. Deze trainingen zijn onlosmakelijk verbonden aan het trainingspakket en worden op vaste momenten in de week aangeboden en gecombineerd met de tennistrainingen. In de jonge jaren van de spelers zijn de conditie trainingen algemeen coördinatief gericht, vanaf 12 jaar zullen de trainingen zich steeds meer richten op specifieke elementen van snelheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Combi Tennis & Conditietraining

De laatste jaren zijn onze tennistrainers, mede dankzij conditieprogramma’s van de K.N.L.T.B. zich gaan specialiseren in conditietrainingen. Het resultaat is dat er combinaties zijn ontstaan van tennis en conditietrainingen. Bij de toptennis trainingen is de duur van de conditietraining 3/4 uur en de duur van de tennistraining 1 3/4 uur. Totaal 2½ uur training waarin alle aspecten zijn verenigd.

Bij juniortraining is de duur van de conditietraining ½ uur en de duur van de tennistraining 1 ½ uur. Totaal 2 uur training en gedurende 36 weken lang.

Krachttraining

Wanneer de groei van het lichaam van de spelers volledig is voltooid, gemiddeld rond 15/16 jaar bij jongens en mogelijk bij meisjes vanaf 14 jaar, kan worden begonnen met krachttraining. Deze vorm van training is zeer persoonsgebonden. Juiste begeleiding is van doorslaggevend belang. Welke vorm van krachttraining voor uw zoon of dochter geschikt is kan op aanvraag worden besproken.

Specifieke training

Mentale training, visuele training, coördinatie training, concentratie training en andere vormen van specifieke trainingen kunnen in overleg worden georganiseerd. Voor een aantal vormen van specifieke training kunnen derden (specialisten) benaderd worden.